Navigatie

04 77 63 43 43 - 42590 Saint-Paul de Vezelin - Open van april tot september

facebook
instagram

Camping d’Arpheuilles en vissen

Back home

Camping d’Arpheuilles en vissen

Camping d’Arpheuilles en vissen

Goed gelegen aan de oever van de Loire, in het 42e arrondissement, is Camping d’Arpheuilles een 3-sterren camping in de Rhône Alpes. Het heeft zijn voeten in het water, het is gelegen in het midden van de Gorges de la Loire. Het is heel natuurlijk dat de camping van Arpheuilles, in Saint Paul de Vezelin (42), u een visactiviteit kan aanbieden.

Alleen al in het departement van de Loire (42), met bijna 4500 kilometer aan waterlopen, is Camping d’Arpheuilles dus zeer goed gelegen voor de visliefhebbers.

Vissen is een vrijetijdsbesteding in het hart van de natuur, en is de ideale visserijactiviteit voor het hele gezin. Camping d’Arpheuilles is zelf zeer gezinsvriendelijk. Vissen is een activiteit met waarden, zeer leerzaam voor de jongsten, zoals respect voor het milieu, vis en andere gebruikers en vooral de plaats waar u vist.

Wat zijn de vissen die in de Loire gevangen kunnen worden?
De snoek is ongetwijfeld de ster van de rivier. Deze grote en sterke vleesetende vis is een van de meest karakteristieke vissen van de Loire. Wanneer deze vis in rivieren wordt gevonden, kan men zeggen dat zijn aanwezigheid een teken van goede waterkwaliteit is. Dit betekent dat het ecosysteem in de rivier gezond is. Andere soorten zijn ook aanwezig in de Loire zoals La Perche, Le Sandre, Le Chevesne (of wit), L’Aspe, Le Brochet, Le Silure, Le Gardon, la carpe....

Welke doelstellingen voor de visser?
Het vissen op een snoek van ten minste 1 meter of een karper van ten minste 20 kg is de garantie dat de vissers zich aan de regels houden.

Nieuwe trend onder vissers
Tegenwoordig vissen mensen niet meer op voedsel. De mentaliteit is aan het veranderen. De jongere generatie vissers is bedreven in "no kill", d.w.z. een recreatieve activiteit in plaats van een voedselactiviteit. Het begrip plezier staat voorop.
Ook op de camping van Arpheuilles, in een rustige omgeving aan de oevers van de Loire, niet ver van het meer van Villerest, een paradijs voor vissers, kunnen visliefhebbers deze activiteit als vrijetijdsbesteding uitoefenen.

De viskaart....
Het is noodzakelijk om een viskaart aan te schaffen om te kunnen genieten van visserijactiviteiten. Deze kaart geeft elke amateur het recht om te vissen in een meer of rivier in het departement, met name in de Loire (42). Het doel van deze kaart is om de visserij te reguleren met het oog op het respect voor de vis, de voortplanting en het ecosysteem. Deze kaart is goedkoop en nuttig. U vindt deze viskaart bij de receptie van de camping van Arpheuilles, in Saint Paul Vezelin (42).

Camping d’Arpheuilles biedt deze recreatieve en speelse activiteit aan al zijn gasten zodat ze kunnen genieten van een prachtige omgeving, gelegen in het hart van de natuur, aan de oevers van de Loire. Voor alle informatie kunt u contact opnemen met de camping van Arpheuilles, gelegen in de Loire, niet ver van het meer van Villerest, in Saint Paul de Vezelin.

Contact

Camping Arpheuilles
Lieu dit Arpheuilles
42590 Saint-Paul-de-Vézelin

+33(4) 77 63 43 43

Email

arpheuilles.camp@gmail.com

GPS

Lat. : 45.9095625 - Long. : 4.069852999999966

Camping Arpheuilles

Lieu dit Arpheuilles - 42590 Saint-Paul-de-Vézelin

Phone

04 77 63 43 43

GPS

Lat. : 45.9095625 - Long. : 4.069852999999966

Opening van de camping

Open van 19 april tot 7 september

betaling

CB - Chèque Vacance - Vacaf - Chèque - Espèce