Navigatie

04 77 63 43 43 - 42590 Saint-Paul de Vezelin - Open van april tot september

facebook
instagram

Een verblijf met het hele gezin aan de oevers van de Loire: activiteiten op de camping -

Back home

Een verblijf met het hele gezin aan de oevers van de Loire: activiteiten op de camping -

Een verblijf met het hele gezin aan de oevers van de Loire: activiteiten op de camping -

In Frankrijk hebben we het geluk om te genieten van prachtige landschappen, vele rivieren en een prachtige natuur.

De Loire is de langste rivier van Frankrijk. Het doorkruist het gelijknamige departement Loire (42), waarvan de hoofdstad Saint Etienne is. Het departement Loire (42) is een bestemming om met het gezin groen te gaan. Er is geen massatoerisme, maar een familietoerisme om te genieten van de natuur, een natuur aan de oevers van de rivier en kleine dorpjes met karakter. De rivier de Loire ontspringt in de Mont Gerbier des Jonc in het departement Ardèche en mondt uit in de Atlantische Oceaan, gelegen in het departement Loire-Atlantique, bij het oversteken van het departement Loire (42).
Camping d’Arpheuilles, gelegen in St Paul Vezelin, in het departement van de Loire (42), is ideaal gelegen in het hart van de Gorges de la Loire, tussen de Auvergne en Bourgondië. Het biedt u de mogelijkheid om een aangenaam verblijf met uw gezin door te brengen. Camping d’Arpheuilles, een 3-sterren camping met faciliteiten aan het water, biedt familie- en sportactiviteiten aan de oevers van de Loire.

Gezins- en sportactiviteiten aan de oevers van de Loire...

Aan de oevers van de Loire is er geen gebrek aan activiteiten! Van visserij- tot wildwatersportactiviteiten zoals kanoën, de vrijetijdsactiviteiten aan de oevers van de Loire zijn vooral familie- en buitenactiviteiten. Ze zijn bedoeld voor alle gezinsleden. Jong en oud krijgen er iets uit. Op de camping Arpheuilles, gelegen aan de oever van de Loire, in Saint Paul Vezelin, in het 42e arrondissement, kunt u genieten van verschillende vrijetijdsactiviteiten, al dan niet in verband met water.
Vissers en kampeerders hebben de mogelijkheid om te vissen op de camping, die in het seizoen ook viskaarten uitreikt. Zwemmers hebben de keuze om in het meer te zwemmen, de camping heeft een strand met uitzicht op het meer van Villerest. Voor de meest sportieve kampeerders hebben ze de mogelijkheid om hun lengte te realiseren in het zwembad van de camping. Kampeerders die graag varen, kunnen hun zeil- of motorboot direct aanleggen op de Camping d’Arpheuilles. Het biedt een groot aantal activiteiten die direct of indirect verband houden met de Loire.

The Bike’’...
Fietsen en kamperen is een winnende waarde om goede tijden door te brengen met uw gezin of tussen de zaterdagen door. Op de camping van Arpheuilles kunt u uw fiets meenemen en alle beschikbare fietsroutes op de camping ontdekken om uzelf te plezieren en te genieten van een wandeling in de prachtige Loirestreek (42).

...en de andere kant van de wereld...
Het departement van de Loire biedt meer dan 6000 kilometer aan paden. Op de camping Arpheuilles kunt u genieten van deze wandelpaden, omdat sommige van deze wandelpaden direct toegankelijk zijn op de camping in het hart van het departement van de Loire.

Welke site te bezoeken vanaf de camping? Met de fiets of te voet kunt u naar een van de mooiste observatieplaatsen van de Loire gaan, de Pet d’Âne. Schitterend uitzicht op de Loire en het schiereiland Mars. Het is een familiecircuit van 3 kilometer, met de gele markering nummer 13 voor een wandelduur van ongeveer 1u10 (met jonge kinderen). U komt aan op een punt van uitzicht op de Loire en het schiereiland Mars, met educatieve panelen en een oriëntatietafel. Tijdens de tocht kunt u de bossen van Cierve, de charme, fauna en flora ontdekken.

Voor de meest gemotiveerde en sportieve kampeerders biedt camping Arpheuilles u de mogelijkheid om te wandelen of te fietsen rond het meer.

Witte watersporten’’...

Sommige campings langs een rivier bieden vaak kanoverhuur aan om de natuurlijke omgeving van een regio te ontdekken. Op camping Arpheuilles kunt u ook kiezen voor een kanotocht die u met het hele gezin kunt maken, want het meer is rustig en heeft weinig stroming. De huur van kano’s en alle uitrusting (zwemvesten, peddels) is direct beschikbaar op de camping voor de deelname van 7 €/dag voor 2 personen.

Vanuit uw kano kunt u de wilde schoonheid van de Loire bewonderen en de fauna en flora van het departement 42 ontmoeten. Kanoën is een klassieke en tijdloze activiteit om van te genieten, te wandelen met vrienden of familie en te picknicken aan het water om af te koelen van de zomerse hitte in de Loire (42). Met uw gezin kunt u op uw eigen tempo varen voor wandelingen langs het water.

De Loire en zijn zijrivieren bieden u de mogelijkheid om te genieten van vele waterpunten om in te zwemmen. Maar er vinden ook een groot aantal activiteiten plaats, zoals kanoën en kajakken, bijvoorbeeld! Natuurlijk bieden de etablissementen aan de oevers van de Loire verwarmde zwembaden en kikkerbaden. Zwemmen, ontspannen, verfrissend.... Het is moeilijk om je te vervelen en niet te genieten van de omgeving!
De Loire doorkruist Frankrijk door iemand te voeden....

Contact

Camping Arpheuilles
Lieu dit Arpheuilles
42590 Saint-Paul-de-Vézelin

+33(4) 77 63 43 43

Email

arpheuilles.camp@gmail.com

GPS

Lat. : 45.9095625 - Long. : 4.069852999999966

Camping Arpheuilles

Lieu dit Arpheuilles - 42590 Saint-Paul-de-Vézelin

Phone

04 77 63 43 43

GPS

Lat. : 45.9095625 - Long. : 4.069852999999966

Opening van de camping

Open van 19 april tot 7 september

betaling

CB - Chèque Vacance - Vacaf - Chèque - Espèce