Navigatie

04 77 63 43 43 - 42590 Saint-Paul de Vezelin - Open van april tot september

facebook
instagram

Toerisme en Handicap" label voor de camping Arpheuilles.

Back home

Toerisme en Handicap" label voor de camping Arpheuilles.

Toerisme en Handicap

In 2019 werd de camping Arpheuilles, gelegen in Saint Paul de Vezelin, in het departement Loire, bekroond met het label "Toerisme en Handicap", een staatsmerk. De families van gehandicapten die op de camping Arpheuilles voor dit label zijn geselecteerd, zijn verstandelijke en auditieve beperkingen.

Wat is het label "Toerisme en handicaps"?
"Toerisme en Gehandicapten’ is een staatsmerk dat tot doel heeft mensen met een handicap op een objectieve, consistente en regelmatige manier te informeren over de toegankelijkheid van toeristische sites.

De actoren van "Toerisme en Gehandicapten" zijn: het Ministerie van Toerisme, professionals in de toeristische sector, lokale overheden en gehandicaptenorganisaties.

Vijf hoofdcategorieën van toeristische activiteiten kunnen een label aanvragen en voldoen aan de criteria van "Toerisme en handicaps":

- Toeristische accommodatie: camping, bed and breakfast, collectieve accommodatie, bijzondere accommodatie, hotel, gemeubileerd toerisme, toeristenverblijf en vakantiedorp,
- Toeristische informatie: partner van het toerisme en het VVV-kantoor,
- Vrije tijd: vrijetijdsinstelling, educatieve vrijetijdsbesteding, vrijetijdspark, natuursport en natuuruitstap,
- La Restauration: koffie, bar, brasserie en restaurant,
- Bezoeken: ecomuseum, plaats van bezoek, themapark, prehistorische site, bedrijfsbezoek en rondleiding.

Het merk "Tourism and Disability" is sinds 2003 eigendom van de staat, waar het geregistreerd is bij het INPI.

De 3-sterren camping Arpheuilles aan de oever van de Loire, in Saint Paul Vezelin (42), heeft een aanvraag ingediend en voldoet aan de beoordelingscriteria van dit label.

De 3-sterren camping Arpheuilles, aan de rand van het water, is bekroond met het

Camping Arpheuilles, gelegen in het departement Loire (42), heeft een aanvraag ingediend en werd geëvalueerd door "Tourisme et Handicap". De camping in de Loire voldeed aan de criteria van het label met betrekking tot twee tekortkomingen: een mentale en visuele handicap.

Camping d’Arpheuilles is bevoegd om mensen met een verstandelijke beperking die moeite hebben met het vinden van hun weg in ruimte en tijd te ontvangen. Dit betekent dat we menselijke en technische middelen hebben ingezet om hun ontvangst op toeristisch niveau te verbeteren.

Voor mensen met een visuele handicap (blind of slechtziend) voldeed camping Arpheuilles aan de gewenste criteria op het gebied van verlichting, ruimtevereisten, het contrast van obstakels en reliëfs die hun waarnemingsvermogen in de ruimte beïnvloeden.

De camping Arpheuilles, die in 2019 het label "Toerisme en Handicap" kreeg, is bovendien steeds meer betrokken bij de ontvangst en het comfort van gehandicapten en biedt ook aangepaste accommodaties voor personen met beperkte mobiliteit op de camping.
Hoewel de camping het label voor personen met een beperkte mobiliteit niet heeft gekregen, biedt het een houten chalet te huur aan dat aan alle PMR-ontvangstcriteria voldoet. Alle personen met beperkte mobiliteit hebben alleen en zonder problemen toegang tot de receptie, de snackbar en de activiteiten op de top van camping Arpheuilles de Saint Paul Vezelin (42). Alleen het onderste gedeelte van de camping is momenteel nog moeilijk toegankelijk.

Tot slot wil de 3-sterren camping Arpheuilles, gelegen aan de oevers van de Loire, er alles aan doen om de infrastructuur te verbeteren en mensen met een handicap te ontvangen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de camping Arpheuilles op het nummer 04 77 63 63 43 43 43 43.

Contact

Camping Arpheuilles
Lieu dit Arpheuilles
42590 Saint-Paul-de-Vézelin

+33(4) 77 63 43 43

Email

arpheuilles.camp@gmail.com

GPS

Lat. : 45.9095625 - Long. : 4.069852999999966

Camping Arpheuilles

Lieu dit Arpheuilles - 42590 Saint-Paul-de-Vézelin

Phone

04 77 63 43 43

GPS

Lat. : 45.9095625 - Long. : 4.069852999999966

Opening van de camping

Open van 19 april tot 7 september

betaling

CB - Chèque Vacance - Vacaf - Chèque - Espèce