Navigatie

04 77 63 43 43 - 42590 Saint-Paul de Vezelin - Open van april tot september

facebook
instagram

Het erfgoed van de Loire in een 3-sterren camping

Back home

Het erfgoed van de Loire in een 3-sterren camping

Het erfgoed van de Loire in een 3-sterren camping

het begrip erfgoed op de camping!

Het begrip erfgoed wordt al jaren alleen nog maar geassocieerd met monumenten die een bepaalde periode of gebeurtenis in de geschiedenis markeren. Pas in de 20e eeuw werden we ons bewust van het belang van het kostbare en bedreigde natuurlijke erfgoed waarover we beschikken. Alles wat met de natuur te maken heeft, verwijst nu naar het belang van de Gemeenschap: dieren en planten.

Laten we onze 3 sterren camping lokaliseren:

De 3-sterren camping van Arpheuilles ligt in Rhône-Alpes. De diversiteit aan landschappen en gastronomie vormen een rijk erfgoed met een belangrijk cultureel aanbod dankzij steden als : Lyon, Saint-Etienne of Clermont-Ferrand. De Loire wordt gewiegd door de gelijknamige rivier, waar de kastelen aan de oevers van de Loire in overvloed aanwezig zijn. In het centrum van de Gorges de la Loire, biedt de 3-sterren camping een breed scala aan watersportactiviteiten rond dit natuurlijke erfgoed dat bedreigd wordt door de uitbreiding van de industriële bouw.

Een 3-sterren camping met een kwaliteitslabel

In 2016 werd de 3-sterren camping in Arpheuilles bekroond met het kwaliteitslabel. Dit label voldoet aan verschillende criteria, waaronder respect voor het milieu. Deze onderscheiding toont de wens van de 3-sterren camping om het milieu en de rijkdom van de Loire in de verf te zetten. Het ontdekken van wat ons omringt en de rijkdom van de Loire is een doel van de 3-sterren camping. Wij belichten het gastronomische en culturele erfgoed van de Loire. De nabijheid van de natuur maakt ook deel uit van het fenomeen van het kamperen in "glampling"-modus, wat nog steeds niet erg gebruikelijk is in Frankrijk. Glamping" is een manier van overnachten halverwege de camping (tent midden in de natuur) en de stacaravan. Het is een ongewone techniek die comfort en natuur aan de oevers van de Loire combineert.

De natuurtent Lodge Nature van de 3-sterren camping in Arpheuilles brengt de bewoners dichter bij het natuurlijke erfgoed van de Loire en zijn omgeving. Vissers zullen blij zijn, want als ze aan de oevers van de Loire verblijven, hoeven ze alleen maar hun hengels uit te strekken om de vele vissen in de omgeving van de 3-sterrencamping te ontdekken. Kamperen in de "glamping"-modus combineert "glaming" en kamperen in een natuurlijke en comfortabele omgeving. De natuurloge tent past dan in deze toeristische trend van de eco-chic.

Voor meer informatie over de Lodge tenten op de 3-sterren camping in Arpheuilles:

http://www.camping-arpheuilles.com/Tente-lodge-Nature-Nouveau.html

Deze nabijheid door de natuur van de 3-sterren camping van Arpheuilles draagt bij tot het behoud van onze natuurlijke maar ook culturele omgeving. Op vakantie gaan is niet alleen een gelegenheid om nieuwe energie op te doen, maar ook om de lokale culturen en gewoontes te ontdekken.

De 3 sterren camping Arpheuilles:
een cultureel erfgoed in het hart van de Loire:
Het toerisme in de Loire is enorm omdat het een gebied is dat wordt gekenmerkt door de Middeleeuwen en de Renaissance. In het departement zijn veel kastelen gebouwd, waarvan er twee in de buurt van de 3-sterren camping liggen.
Het Château de la Roche, niet ver van de 3-sterren camping in Arpheuilles, is een perfect voorbeeld van het belang van het behoud van ons erfgoed. Het Château de la Roche is gebouwd op een rotsachtige top uit de 13e eeuw. Vele families hebben elkaar gevolgd en dit kasteel is een imposante residentie geworden aan de oevers van de Loire. Bij de bouw van de dam was het kasteel bestemd voor vernietiging, maar het waren de inwoners van de omgeving die zich mobiliseerden voor het behoud en de restauratie van het kasteel. Vandaag de dag is het een 13e eeuwse schat, omringd door de Loire, die van Saint Priest la Roche een toeristische stad maakt.

La Bâtie d’Urfé is het tweede kasteel in de buurt van de 3-sterren camping in het hart van de Loire. Het is in de Forez vlakten dat dit gebouw vele bezoeken en schatten te ontdekken biedt. Het kasteel wordt gekenmerkt door 4 schatten: de 16e eeuwse tuinen, het bewaard gebleven landgoed, het Sfinx-symbool van het Château d’Urfé en de rotsachtige grotten, uniek in Frankrijk. La Bâtie is bekroond met het label "Maison des illustres" om de herinnering aan de mannen en vrouwen van Frankrijk te benadrukken. In de zomer wordt het kasteel gekenmerkt door het "Estival de la Bâtie", een festival van levende kunst.

De Loire is ook bezaaid met prioriteiten zoals die van de Pommiers en Forez, die meer dan duizend jaar architectuur vertegenwoordigt. De bezoeken leiden u naar de twee vestingtorens uit de 14e eeuw. Ook kunt u een bezoek brengen aan de eetkamer om de belangrijke momenten van de religieuze gemeenschap van de oude eeuw te herbeleven.

Natuurlijk erfgoed van de Loire :

De fauna en flora zijn te ontdekken in meer dan 6000 km wandelpaden in de buurt of op de 3-sterren camping in Arpheuilles. Deze wandelingen kunnen te voet, per mountainbike, te paard of per kajak worden gemaakt. Er zijn in

Contact

Camping Arpheuilles
Lieu dit Arpheuilles
42590 Saint-Paul-de-Vézelin

+33(4) 77 63 43 43

Email

arpheuilles.camp@gmail.com

GPS

Lat. : 45.9095625 - Long. : 4.069852999999966

Camping Arpheuilles

Lieu dit Arpheuilles - 42590 Saint-Paul-de-Vézelin

Phone

04 77 63 43 43

GPS

Lat. : 45.9095625 - Long. : 4.069852999999966

Opening van de camping

Open van 19 april tot 7 september

betaling

CB - Chèque Vacance - Vacaf - Chèque - Espèce